OBAVIJESNI RAZGOVOR

Nikica Jelavić pušten iz policije

04.01.2011 u 18:21

Bionic
Reading

Nakon obavijesnog razgovora u kojem je ustvrdio kako nema veze s ozljeđivanjima Josipa Galinca i Dušana Miljuša, Nikica Jelavić, nekadašnji optuženik u slučaju 'zločinačke organizacije', pušten je popodne iz sjedišta policijskog USKOKA na zagrebačkim Oranicama

Jelavić je pušten oko 16 sati nakon obavijesnog razgovora koji je, po riječima njegova odvjetnika Milenka Umičevića, bio usmjeren na dvije okolnosti, odnosno ozlijeđivanje poduzetnika Josipa Galinca i novinara Dušana Miljuša. Jelavić je rekao kako nema veze ni s jednim niti s drugim događajem, rekao je Umičević.

Kada je riječ o Galincu, Jelavić je, kako ističe odvjetnik Umičević, naveo kako je u vrijeme njegova ozlijeđivanja bio u Njemačkoj.

Za Miljuša je rekao kako ga poznaje od djetinjstva, da su odrasli u istom "kvartu" i da mu je zahvalan na njegovu radu istraživačkog novinara, budući da je na taj način Miljuš došao do svjedoka čiji su iskazi tijekom postupka za pokušaj ubojstva Vjeke Sliška doprinjeli da Jelavić bude oslobođen optužbe, izvijestio je Jelavićev odvjetnik.

Odvjetnik Umičević ponovio je kako i dalje smatra da je uhićenje njegova branjenika bilo nepotrebno.