SAM ZVAO POLICIJU

Nikica Jelavić automobilom udario djevojčicu

21.09.2010 u 07:40

Bionic
Reading

Osmogodišnja djevojčica ozlijeđena je sinoć u prometnoj nesreći u zagrebačkoj Vlaškoj ulici. Večernji javlja da je nekoliko minuta prije 20 sati na nju automobilom naletio Nikica Jelavić

Djevojčica je vozilom Hitne pomoći prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, a zbog policijskog očevida nesreće tramvajski promet Vlaškom ulicom bio je zaustavljen. Prema saznanjima Večernjeg ista, Nikica Jelavić sam je pozvao policiju i Hitnu pomoć te ih dočekao na mjestu nesreće.

Jelavić je, podsjeća Večernjak, u srpnju ove godine iz trećeg pokušaja nakon 11 godina oslobođen optužbi za ubojstvo Zorana Dominija kojeg su u studenom 1999. ubile krhotine 'zolje' kojom je na Cvjetnom trgu gađan blindirani džip Vjeke Sliška te četiri pokušaja ubojstva (Vjeke Sliška i Juraja Dodića na Maksimirskoj 1995. te Vjeke Sliška i Ivice Bertića na Cvjetnom trgu 1999).

Dva mjeseca kasnije, Jelaviću i Rajku Momčiloviću nepravomoćno je izrečena uvjetna osuda od 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od četiri godine zbog pokušaja iznude nad Sašom Vukadinom 1998. Prema toj presudi Jelavić je u veljači 1998. presreo Vukadina i tražio ga da odu u kafić Neda u kojem su im se pridružili Momčilović i sada pokojni Zoran Petrović Ivica te su od Vukadina tražili da im zbog duga Momčiloviću preda 200.000 DEM.

Kao osiguranje uzeli su mu zlatni lančić, pištolj i ključeve BMW-a.