STIGLO 16 PRIJAVA

Nikada veća navala za posao ravnatelja policije

08.11.2016 u 12:52

Bionic
Reading

Na prošli tjedan okončan javni natječaj za glavnog ravnatelja policije došlo je 16 prijava. Ministar Vlaho Orepić sljedeći tjedan započet će razgovore s kandidatima te naposljetku Vladi predložiti osobu koja bi tu dužnost trebala obavljati sljedećih pet godina

Na natječaj se javio i sadašnji v.d. glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec, piše Večernji list

Kao favoriti za novog glavnog ravnatelja policije spominju se sadašnji šef policijskog USKOK-a Ante Orlović, načelnik kriminalističke policije u MUP-u Marko Serdarević te Predrag Brkopac, koji navodno ima najviše izgleda, što se djelomično opravdava činjenicom da je u siječnju snimljen u društvu Bože Petrova, u vrijeme kada je Most još tragao za ministrom unutarnjih poslova. Tada se špekuliralo da će Brkopac biti ministar.


Kandidati moraju imati visoku stručnu spremu, najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, od čega najmanje deset godina na radnom mjestu rukovodećeg policijskog službenika, te položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik.

Kandidati ne smiju biti članovi nijedne političke stranke, moraju imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost te 'osobnu dostojnost za obavljanje policijske službe'.