NEPOPRAVLJIVI NIKOLIĆ

'Nikada neću priznati Kosovo, ni po cijenu eurointegracija'

30.05.2012 u 14:40

Bionic
Reading

Novoizabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, gostujući u utorak navečer na crnogorskom javnom TV servisu, izjavio je da 'nikada i ni pod kojim uvjetima' neće priznati neovisnost Kosova, 'pa čak ni po cijenu odustajanja od europskih integracija Srbije', prenose u srijedu crnogorski mediji

On je rekao da nitko do sada nije postavio priznanje Kosova kao uvjet za napredak Srbije prema Europskoj uniji.

'Hipotetičko je pitanje hoće li netko postaviti taj uvjet ili ne, ali ponavljam, nije me sram i ne bježim od odgovornosti - mene nema na popisu onih koji bi prihvatili da idemo u europske integracije, a da se odreknemo Kosova i Metohije', kazao je Nikolić.

Srbijanski predsjednik je također kazao da je crnogorska neovisnost za njega završena priča, ali da 'ne priznaje razliku između Srba i Crnogoraca' jer je, kako je ustvrdio, nema.

'Priznajem zauvijek Crnu Goru kao državu, ali ne priznajem razliku između Srba i Crnogoraca jer je nema', kazao je on.

Nikolić je rekao da želi da Srbija i Crna Gora ubuduće imaju mnogo bolje odnose od sadašnjih jer 'Srbe i Crnogorce vezuje mnogo toga zajedničkog'.

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić nedavno je odbio susresti se s Nikolićem jer tada, kako je rekao dnevniku Vijesti, 'nije imao što s njim razgovarati u vrijeme dok je bio lider Srpske napredne stranke (SNS)'. Upitan sada o mogućem novom susretu s Nikolićem s obzirom na činjenicu da je ranije takav susret odbio, Krivokapić je kazao da nije imao o čemu razgovarati s predsjednikom SNS-a, ali da ima o mnogočemu razgovarati s predsjednikom Srbije. 'On više nije ni predsjednik SNS-a, a predsjednik Srbije, svaki koji je izabran voljom građana Srbije, imat će moje puno poštovanje', rekao je Krivokapić.