POP UP

Nikad viđeni televizijski likovi

01.05.2010 u 14:22

Bionic
Reading

Spominjali su se često, čak imali važne uloge u serijama ili samo bili interna fora scenarista. O nekima su samo govorili drugi likovi, druge smo čuli da govore, a neke čak uspjeli vidjeti s leđa ili pažljivo skrivene – no nikad nisu bili u potpunosti otkriveni. A to je glavni dio njihova čara i intrige koja ih okružuje


Charlie Townsend (Charlijevi anđeli)

Drugi su možda kreirali maštovitije nikad viđene likove, no Charlie je pionir te skupine. U najboljem slučaju pokazao je tek ruku ili potiljak, skrivao se s druge strane zvučnika, a poslove svoje istražiteljske agencije vodio preko svog posrednika Bosleya. Kratki info - zbog sveopće inflacije kreativnih ideja, sprema nam se i televizijski remake Charlijevih anđela. 

Wilson (Sam svoj majstor)
Njegovo se lice vješto skrivalo na sto i jedan način, poput osjetljivih dijelova tijela u filmovima o Austinu Powersu. Tek je u finalnoj epizodi pokojni Earl Hindman došao na posljednji naklon pred publiku pokazavši donji dio lica koji je kroz seriju vješto skrivao iza ograde, maske, brade, šalice za kavu...

Vera Peterson (Kafić uzdravlje)
Supruga najvećeg bostonskog pivopije, Norma Petersona, često je bila predmet barske zezancije, no uvijek smo znali da ispod svih tih šala na njezin račun leži ljubav prema supruzi, čiju je čast u nekoliko navrata branio. Čak se pojavila u jednoj sceni i dobila pitu u glavu prije nego što smo je uspjeli vidjeti. Interesantno - glumila ju je 'Normova' prava supruga.

Seinfeldova družina
Kramer je imao hrpu prijatelja koje nikad nismo vidjeli – Bob Sacamano i Lomez primjerice. Ujak Leo bio je pun hvale za Jerryjeva nećaka Jeffreyja koji je radio čuda na održavanju parkova, a ekscentričnom predsjedniku njujorških Yankeesa i obožavatelju calzonea Georgeu Steinbrenneru stalno smo gledali u leđa.

Maris Crane (Frasier)
Ako je Frasier spin-off 'Kafića uzdravlje', onda je Maris spin-off Vere. Prva Nilesova supruga, s kojom je bio dugih 12 godina. Iako je bilo planirano da je jednom čak i ugledamo na ekranu, scenaristi su njezin izgled i karakter toliko hiperbolirali da je postalo nemoguće naći odgovarajuću glumicu.

Wollowitzova majka (The Big Bang Theory)
'HOOOOOOWWAAAAAARRDD!' Možda nije jedan od kultnih primjera, no svakako jedan od rijetkih aktualnijih. Žena ima gori naglasak od dadilje Fine, snažniji glas od prosječnog narednika u vojsci, a čini se da uvijek govori s drugog kraja kuće.

Animirani primjeri
Primjera u crtićima ima koliko i misterija u 'Lostu', no izdvojimo najpoznatije - Toma i Jerryja gnjavila je žena kojoj smo vidjeli samo noge (na stolici bojeći se Jerrya), što je parodirao Cow & Chicken, jedan od prvih originalnih crtića Cartoon Networka, gdje su roditelji Krave i Pilića zapravo bili samo noge. Glavni neprijatelj Inspektora Gadgeta bio je Dr. Claw kojemu smo, pogađate, vidjeli samo mehaničku ruku. Cijela je premisa kasnije upropaštena službenom figuricom te filmskom adaptacijom iz 1999. kada smo vidjeli čitav lik Dr. Clawa. Obavezno moramo spomenuti i sve odrasle likove u animiranim adaptacijama pustolovina Charlieja Browna, koje smo čuli samo kao prigušeni zvuk trube. Baš kao što su naši roditelji nekad nama zvučali.

Veliki glavešina (Treći kamenčić od Sunca)
Kralj galaksije, svoje je poruke Solomonovoj družini na Zemlji prenosio preuzimajući tijelo jednog od likova. Iako ga pojavljivanje u finalnim epizodama (u liku nikog drugog nego Williama Shatnera!) praktički diskvalificira s naše liste, kao neviđeni lik bio je jedan od temelja serije, pa zaslužuje počasno uvrštavanje.