RONČEVIĆ RAZMIŠLJA NA GLAS

'Nikad si neću oprostiti glas za novi ZKP'

12.01.2010 u 12:53

Bionic
Reading

USKOK tereti Berislava Rončevića i Ivu Bačića za zlouporabu položaja tešku 10 milijuna kuna. Rončević je rekao da za svjedoka neće pozvati Mesića kojem je zamjerio to što je povjerovao u neprovjerenu informaciju

'Neću si oprostiti što sam kao saborski zastupnik digao ruku za novi ZKP (Zakon o kaznenom postupku - op.a.) i za to da se ova istraga vodi na ovakav način, jer je to za Hrvatsku definitivno prerano.

USKOK je svjesno zanemario činjenice koje idu nama u prilog, a ovo je politički progon koji s profesionalnošću nema veze', rekao je Berislav Rončević, bivši ministar obrane, danas ispred zagrebačkog Županijskog suda gdje je održano pripremno ročište u slučaju Kamioni, piše Večernji.hr.

USKOK tereti Rončevića i Ivu Bačića za zlouporabu položaja tešku 10 milijuna kuna, a obrana i tužitelji danas su vijeću sutkinje Jasne Smiljanić predložili dokaze koji bi trebali biti izvedeni tijekom postupka.

Rončević je, među ostalim, rekao i da kao svjedoka neće pozvati Stjepana Mesića kojem je, kako kaže, zamjerio to što je povjerovao u neprovjerenu informaciju.

No na novinarski upit od koga je Mesiću došla ta neprovjerena informacija, Rončević nije odgovorio, već je kratko kazao: 'Pitajte njega.'