ANTE JELAVIĆ

Nikad nikome nisam ostao dužan

19.04.2009 u 16:04

Bionic
Reading

U razgovoru s Aleksandrom Stankovićem u emisiji 'Nedjeljom u 2' Ante Jelavić govorio je o svojoj otmici 8. travnja, kao i o slučaju Hercegovačke banke te sudskom procesu koji se protiv njega vodi

Na pitanje koga smatra mogućim nalogodavcem, Jelavić nije odgovorio, rekavši da o tome ne može spekulirati. Odbacio je mogućnost da bi mogući motivi mogli biti povezani s optužbama za pronevjeru novca u Hercegovačkoj banci ili pak s atentatom na Jozu Leutara.

Jelavić kaže da otmičarima nije isplatio otkupninu od 250.000 eura, već je, njihovom nepažnjom, uspio pobjeći.

'Otkupninu nisam platio i to nikad ne bih uradio, a nema šanse ni da ju je platio itko od mojih prijatelja', tvrdi Jelavić. Odbacio je i mogućnost da je otet zbog nekih dugovanja, jer 'nikad nikome nije ostao dužan', prenosi Jutarnji list.

Govoreći o slučaju Hercegovačke banke, odnosno o činjenici da ga je sud u Sarajevu osudio na 10 godina zatvora zbog pronevjere novca hrvatskih poreznih obveznika, Jelavić je rekao da se radi o montiranom političkom procesu. Spreman je za te optužbe odgovarati pred hrvatskim pravosuđem, kaže, i nada se da će se ta priča uskoro i okončati budući da je ovako 'živ zakopan'. Na pitanje od čega preživljava posljednjih godina, kaže da živi od pomoći prijatelja i pomoći suprugine obitelji. Posljednjih se godina bavio 'manjim građevinskim pothvatima', odnosno gradnjom 'desetaka stanova'.

Jedino što bi promijenio u svojoj živopisnoj biografiji bilo bi, rekao je, bavljenje politikom.

'Politika je kaljuža u kojoj ima puno krokodila, a meni je slava bila udarila u glavu', rekao je Jelavić.