IZGORJELA JAHTA KOD PULE

Nijemci se spasili skokom u more

30.07.2010 u 09:46

Bionic
Reading

U pulskoj uvali Soline oko 2 sata ujutro spašen je njemački bračni nakon što je njihova 12-metarska motorna jahta eksplodirala i u potpunosti izgorjela, a oni su spas s goruće jahte potražili skočivši u more

Kako je izvijestio pazinski centar, plamteću jahtu na sidrištu u Solinama uočio je oko 1.50 slovenski nautičar, koji je odmah dojavio Centru u Pazinu na 112 te su alarmirane sve interventne službe.

Austrijski jedriličari izvukli su ih iz olujnog mora, a brodolomcima je pružena hitna medicinska pomoć na kopnu. Kako je izvijestila Marina Halužan, plovilo je potonulo u 2.38 sati.

Djelatnik Lučke kapetanije Pula jutros je ispitao brodolomce, njemački bračni par u dobi od 64 i 58 godina, u bolnici u Puli, kamo su noćas prevezeni jer su bili u stanju šoka.

Prema izjavi bračnog para, išli su spavati oko 23 sata. Probudio ih je oko 2 sata ujutro miris paljevine, nakon čega su ugledali dim i vatru s krmenog dijela jahte koju nisu uspjeli ugasiti. Skočili su u more i otplivali do austrijske jedrilice u blizini. Srećom, žena je zadobila samo lakšu ozljedu ruke.

U tanku jahte ostalo je tisuću litara dizel goriva, no dosad nije došlo do onečišćenja mora. Na mjestu nesreće nalazi se brodica pulske Lučke kapetanije, koja će tijekom dana izdati rješenje i organizirati vađenje potonule jahte iz mora.