FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Nijemci oduševljeni: Morate isprobati 'glamping' na hrvatskoj obali!

  • Autor: Gordan Duhaček
  • Zadnja izmjena 19.04.2017 11:40
  • Objavljeno 19.04.2017 u 10:48
Ilustracija/glamping
Ilustracija/glamping Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) posvetio je veliki članak u svojoj rubrici 'Putovanja' ljetovanju u Hrvatskoj, konkretno 'glampingu', tj. glamuroznog kampiranju. Novinarka FAZ-a Katharina Wilhelm u istarskom je kampu Lanterna kod Poreča odlučila isprobati glamping i prilično je zadovoljna onime što je iskusila

Predivni luksuzni šatori opremljeni mikrovalnim pećnicama i aparatima za kavu, s tušem i najljepšom posteljinom, veranda na drvenoj podlozi s udobnim stolicama - sve to i još više nudi se u hrvatskim kampovima Valamar Riviere koji turistima nude iskustvo glampinga. Novinarka FAZ-a je odlučila isprobati glamping u kampu Lanterna kod Poreča i nahvalila je kako je sve uređeno.

I ostali su gosti oduševljeni, samo se neki žale da je 130 eura za dan u glamuroznom šatoru - koliko iznosi cijena na vrhuncu sezone u srpnje - možda previše. Izvan sezone se pak za glamping kod Valamara plaća od 35 eura po danu, a osim kampa u Istri, postoji i jedan na Krku.

Glamping se inače prvo raširio u SAD-u, onda je postao popularan u Velikoj Britaniji, a sada se proširio i na njemačke turiste pa u Njemačkoj već postoji i specijalizirani časopis koji se jednostavno zove Glamping.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal