NEPOŽELJNI KLIJENT

Nijedna banka ne da kredit HFP-u

Bionic
Reading

Fond za privatizaciju će, kako je potvrdio predstavnik Sindikata radnika Mate Jakir, izdvojiti svojih 2,6 milijuna kuna s kojima će se pokriti dvije od četiri neisplaćene plaće radnicima Baškog polja

Obećanje koje je radnicima Baškog polja dano na sastanku s čelnim ljudima Hrvatskog fonda za privatizaciju održanom nakon njihovog mirnog prosvjeda pred zgradom uprave u Zagrebu prije dva tjedna, ipak nije ispunjeno.

Kako je za Makarsku kroniku potvrdio predstavnik Sindikata radnika, Mate Jakir, direktor Cluba Adriatic Marino Buljanović nije uspio kod nijedne banke isposlovati kredit u visini od deset milijuna kuna kako bi se radnicima isplatile četiri neisplaćene plaće i omogućio normalan rad u predstojećoj sezoni.

- Prošlog petka održan je sastanak Upravnog odbora Fonda na kojem je donešena odluka kako će oni dati dva milijuna i šest stotina tisuća kuna s kojima bi do ovog petka svim radnicima trebale biti isplaćene dvije plaće. Druge dvije za sad se još ne spominju – kazao je Jakir.

Također se, iako je predstavnicima na sastanku s Upravom Fonda i to obećano, još ne zna konačna sudbina kompleksa Baško Polje.