NASTAVAK POTRAGE NAKON SMIRIVANJA VREMENA

Nije pronađen nestali mladić kod Krka

22.07.2012 u 20:11

Bionic
Reading

Mladić K.P. za kojim se danas tragalo kod otoka Krka, nakon što je po orkanskoj buri isplovio iz Selca na sivom gumenjaku s prijateljem nije pronađen, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture

U potragu, u vrlo otežanim vremenskim uvjetima zbog bure i valova bili su uključeni plovilo Lučke ispostave Novi Vinodolski, a u 9 sati krenuo je tragati i brod 'Vid' Lučke kapetanije Rijeka. Na kopnu su do 15 sati područje Krka pretraživali Gorska služba spašavanja i policija, no bez rezultata, a bili su uključeni i prijatelji nestalog.

Brod LI Novi Vinodolski prekinuo je potragu u 11 sati, a brod 'Vid' tragao je do podneva, kada je također prekinuo potragu zbog nemogućih uvjeta na moru i smanjene vidljivosti uslijed morske prašine koja se dizala.


U uvali Konjska kod Šila na otoku Krku oko 7.20 sati uočena je gumena brodica na stijenama koja odgovara opisu brodice za kojom se traga, a sličan gumenjak uočen je i u uvali Pasja kod Šila. Ronioci su pretražili područje gumenjaka i izvukli ga iz pećine, no ništa nije uočeno u bližem području.

Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jutros je oko 6.30 sati o slučaju obavijestio D.M. koji je vidio dvojicu mladića starih oko 20 godina prilikom isplovljavanja.

Zbog kvara motora, jedan je mladić iskočio iz brodice i doplivao do obale, dok je drugi ostao na gumenjaku nošen jakim vjetrom prema Krku. Nestali K.P. hrvatski je državljanin. Potraga će se nastaviti nakon smirivanja vremena.