JADRANKA KOSOR

'Nije Karamarko bio tako jak kad sam ja došla u Vladu'

06.05.2012 u 18:07

Bionic
Reading

Aktualna predsjednica HDZ-a i bivša premijerka Jadranka Kosor u Virovitici je odgovorila svom protukandidatu Tomislavu Karamarku: 'On se poziva na borbu protiv korupcije, a nije zapravo bio tako snažan i odlučan u vrijeme prije moga dolaska na čelo Vlade RH'

Nakon što je s najbližim suradnicima i domaćinima popila kavu u kafiću Dora na polupraznom virovitičkom korzu, Jadranka Kosor, kandidatkinja za predsjednicu stranke na 15. Općem saboru HDZ-a, pješice je stigla do prostorija HDZ-a u središtu Virovitice. Društvo su joj pravili Andrej Plenković, kandidat za zamjenika predsjednika, te kandidati za potpredsjednike stranke: Vladimir Šeks, Tomislav Ivić, Ante Kulušić, Branko Bačić i Josip Đakić. U središnjici su je već očekivali izaslanici HDZ-a ove županije. Kandidatkinja Kosor svoj predizborni program predstavila je izaslanicima u dijelu posjeta zatvorenom za javnost, a novinarima je kratko govorila o aktualnim prilikama u stranci.

'Radi se o dubokoj i trajnoj vezi i činjenici da, kao što znate, gospodin Karamarko, koji se poziva na borbu protiv korupcije, nije zapravo bio tako snažan i odlučan u vrijeme prije moga dolaska na čelo Vlade RH. Dakle, stvarna, istinska i svaka druga potpora toj borbi počela je 1. srpnja 2009. godine. Ti razgovori ne čude, postoje očito neki dublji razlozi i činjenica da se sada vodi velika i važna bitka za čelno mjesto u HDZ-u. Ja sam sigurna da će ljudi odlučiti prema onome što je svatko od nas radio, koliko je pridonijeo ulasku Hrvatske u EU, završetku pregovora, borbi protiv korupcije i kriminala, ali isto tako, koliko je tko od nas dao za HDZ i, dakako, važno je pitanje - je li tko što od HDZ-a uzeo', izjavila je Kosor u Virovitici.

Na pitanje o potpori koju je obitelj Tuđman iskazala Kujundžiću, kazala je: 'Radi se o potpori gospođe Tuđman i svaku njezinu odluku iznimno poštujem i to je sve što bih imala tome dodati.'

Komentirajući pitanje očekuje li da će predizborna kampanja narednih dana biti žešća, Jadranka Kosor rekla je da će i dalje govoriti činjenice i istinu.

'Dakako, sada puno više i o kolegama protukandidatima, koji su, kao što znate, dosad ujedinjenim snagama udarali po meni. Ja sam i do sada govorila istinu i činjenice, a tako će biti i dalje. Svakako i ja imam pravo, budući da govorim o svojoj biografiji, progovoriti i o biografijama svakoga od njih i reći zašto ja mislim da je najbolja odluka izaslanika na 15. Općem saboru da se odluče za mene kao predsjednicu HDZ-a. Jer vodila sam stranku u najtežim vremenima i imam uspjehe. Mislim da će većina tako i odlučiti', rekla je Kosor potvrdivši da očekuje izbornu pobjedu za predsjednicu HDZ-a.

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Josip Đakić potvrdio je novinarima da je Županijski odbor HDZ-a Virovitičko-podravske županije u petak, nakon trosatne rasprave, dao jednoglasnu potporu kandidatkinji Jadranki Kosor koja je, kako je rekao, puno učinila za Virovitičko-podravsku županiju.