POPOVAC UPOZORIO SABOR

'Nije HRT odgovoran za upravljačku krizu u kojoj se nalazi'

29.06.2012 u 16:36

Bionic
Reading

Na HRT-u postoji upravljačka kriza, no za nju nije odgovoran HRT, nego činjenica da nisu popunjena upražnjena mjesta u Programskom vijeću i Nadzornom odboru HRT-a. Unatoč tome, poslovanje HRT-a je konsolidirano, sve obveze financiraju se iz tekuće likvidnosti, a dobavljačima se plaća unutar rokova, rekao je predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac na današnjoj zajedničkoj sjednici Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a odgovarajući na upit člana Vijeća Josipa Čerine o medijskim navodima o razmjerima krize na HRT-u

Govoreći o programu, glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević istaknuo je da je 'u posljednjih 200 dana, otako ga je Vijeće izabralo na tu dužnost, HRT sa 13. došao na 7. mjesto najgledanijih javnih televizija u Europi te da je zaustavljen pad gledanosti', priopćio je nakon sjednice HRT-ov Ured za odnose s javnošću.

Također, navodi se da su 'Vijeće i Nadzorni odbor na današnjoj sjednici trebali dati mišljenje o prijedlogu Uprave HRT-a o novom petogodišnjem Ugovoru između Vlade i HRT-a koji bi definirao programske obveze HRT-a, ali da to nije bilo moguće zbog nedostatka kvoruma jer Sabor nije imenovao nove članove Vijeća i NO-a na mjesta onih koji su dali ostavke. Uprava je definirala prijedlog ugovora nakon zaključenja javne rasprave'.

'Nismo u mogućnosti kao jedno tijelo dvotrećinskom većinom dati mišljenje o prijedlogu Ugovora koji je dala Uprava HRT-a jer nemamo potreban broj članova', rekla je predsjednica Vijeća Nada Zgrabljić Rotar, a prijedlog Ugovora nakon sjednice bit će poslan u Vladu, zaključuje se u priopćenju HRT-ova Ureda za odnose s javnošću.