IVAN VRDOLJAK

'Nije dobro u Zagrebu mijenjati tablu 'maršala Tita' za tablu 'Za dom spremni'

24.05.2017 u 19:05

Bionic
Reading

'Pozivam Zagrepčane da referendumom za promjene jasno kažu da nije dobro u Zagrebu mijenjati tablu 'maršala Tita' za tablu 'Za dom spremni' ili slične, jer očito je Milan Bandić već dogovorio koaliciju u kojoj bi potencijalni predsjednik zagrebačke Gradske skupštine bio Zlatko Hasanbegović ili Bruna Esih, što nisam siguran da većina u Gradu Zagrebu želi doživjeti. Zato, izađite na izbore, donesite osmijeh Gradu Zagrebu', kazao je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a nakon sjednice Predsjedništva stranke

Zagrepčane koje žele promjene u gradu pozvao je da izađu na drugi krug izbora jer je to 'referendum za promjene'.

'Rezultati prvog kruga su jasni: promjena je moguća i vrijeme je da nakon 17 godina vratimo osmijeh na lice Zagrepčanki i Zagrepčana', poručio je Vrdoljak.

Predsjedništvo HNS-a na današnjoj sjednici sa zadovoljstvom je prihvatilo izvješće o ostvarenim rezultatima HNS-a na lokalnim izborima. 520 vijećnika i 48 dužnosnika u izvršnoj vlasti (župana, načelnika i gradonačelnika) izabrano je u prvom krugu lokalnih izbora, a HNS-ovcima diljem Hrvatske predstoji borba za još 62 izvršne dužnosti u drugom krugu.

Vrdoljak je u izjavi medijima još jednom ponovio da HNS neće ići ni u kakva preslagivanja, niti dati podršku manjinskoj Vladi, kako sad, tako ni nakon lokalnih izbora. Govoreći o suradnji sa SDP-om, istaknuo je da ne postoji sukob.

'Ne postoji sukob sa SDP-om. Dvije smo odvojene politike - liberali i socijaldemokrati i u većini sredina smo izašli zajedno i dobro surađujemo. Fokus našeg rada mora biti jasna opozicija Vladi koja nema većinu i koja se ne bavi Agrokorom, nego međusobnim prepucavanjima s Mostom', rekao je Vrdoljak.