čelnik brexita

Nigel Farage pokreće novu anti-lockdown stranku

02.11.2020 u 11:04

Bionic
Reading

Čelnik stranke Brexit Nigel Farage ponovno će pokrenuti stranku kao anti-lockdown stranku naziva Reform UK, s ciljem ukidanja mjera borbe protiv epidemije koronavirusa koje je nametnula vlada premijera Borisa Johnsona

Nova stranka će podržati politiku da se od koronavirusa štite samo oni najranjiviji, dok bi ostatku populacije dopustili da razvije kolektivni imunitet, napisali su u nedjelju u kolumni u Telegraphu Farage i predsjednik stranke Richard Tice.

Dokumenti kojima se traži promjena imena stranke predani su Izbornoj komisiji, dodali su.

Stranku Brexit Farage je osnovao početkom 2019. godine, dok su godine koje je proveo zalažući se protiv članstva u Europskoj uniji odigrale veliku ulogu u pokretanju referenduma 2016. godine u kojem je Ujedinjeno Kraljevstvo glasalo za izlazak iz Unije.

"Pokazujemo hrabrost koja je potrebna da se primimo raširenog mišljenja i prava po pitanju covida. No postoje mnoga područja javnog života koja mogu biti poboljšana kako bi išla na ruku običnim ljudima. Tako da ćemo voditi kampanju za stranku Reform", napisali su Farage i Tice.

"Želimo biti poznati kao stranka Reform. Ime reflektira ambiciju: reformirati UK", dodali su.

Premijer je u subotu naredio Engleskoj novu karantenu nakon što je Ujedinjeno Kraljevstvo prešlo prag od milijun zaraženih covidom-19 te je drugi val zaraze prijetio kapacitetima zdravstvene službe.

Ujedinjeno Kraljevstvo ima petu najveću smrtnost od covida, poslije SAD-a, Brazila, Indije i Meksika, prema podacima sveučilišta Johns Hopkins.