LJUBO JURČIĆ

Ni SDP nema rješenje za izlazak iz krize

24.10.2009 u 16:26

Bionic
Reading

Ljubo Jurčić izjavio je da ne sudjeluje u kreiranju SDP-ove politike i naglasio da, koliko zna, SDP još nije ponudio rješenje za izlazak iz krize

U opsežnom intervjuu danom Jutarnjem listu SDP-ovac Ljubo Jurčić na pitanje zašto više nije SDP-ov ekonomski strateg odgovorio je da nakon izgubljenih izbora naglasak SDP-a više nije bio na ekonomiji i da novi vrh stranke nije tražio da se intenzivno radi tom području.

Komentirajući ekonomski program koji je SDP predstavio ljetos, Jurčić je rekao da u njemu nema konkretnih rješenja, što društvo očekuje, i istaknuo je da u programu stoji da trebamo bolje i ljepše.

'SDP ima kadrovske kapacitete predložiti i rješenja, ali da bi se ti kapaciteti iskoristili, mora se utvrditi drugačiji politički cilj i organizacija stranke', izjavio je. Unatoč takvim izjavama opovrgnuo je da izlazi iz SDP-a, podržao predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića i istaknuo da očekuje kandidaturu Milana Bandića jer on predugo vodi igru oko kandidature.

Govoreći o prihvaćanju mjesta predsjednika NO Podravke te pomoći koju je ponudio premijerki Jadranki Kosor oko brodogradnje, HEP-a i željeznica, Jurčić je istaknuo da nije riječ o početku političkog angažmana u HDZ-ovoj vladi, nego o njegovu vraćanju struci. Rekao je da će glasati za smjenu Damira Polančeca, što je zahtjev SDP-a:

'To je logičan zahtjev SDP-a. Uz Polančeca se veže niz poslova koji se loše razvijaju: brodogradnja, prodaja splitske željezare, situacija u Podravki, HEP. Za sve to postoji njegova politička odgovornost jer je njegov posao bio da organizira i kontrolira te procese, a on to nije uspio. Podržavam zahtjev SDP-a, glasat ću za smjenu Polančeca', zaključio je Jurčić.