KAŽE SUNČANA GLAVAK

'Ni prošla ni ova godina nisu bile lake za HDZ'

31.03.2011 u 08:54

Bionic
Reading

Glasnogovornica HDZ-a i saborska zastupnica Sunčana Glavak izjavila je sinoć da ni prošla, ali ni ova godina nisu bile lake za HDZ i vladu predsjednice Jadranke Kosor, no usprkos tome uspjelo se izbjeći ono što je snašlo druge države poput sloma bankarskog sustava, kolapsa gospodarstva, stečajeva, inflacije, a nije bilo kašnjenja ni plaća ni mirovina

Govoreći o borbi protiv korupcije Glavak je na obilježavanju 21. obljetnice čakovečkog HDZ-a kazala da je HDZ za nultu stopu korupcije, a sada slijedi borba protiv birokracije i ne samo na državnoj razini.

Kao primjer loše lokalne birokracije navela je Čakovec čija SDP-ova vlast nije uspjela privući ni jednu investiciju već grad vodi u propast. Čakovec je pred bankrotom, zaključila je Glavak.

Glavni tajnik stranke Branko Bačić osvrnuo se na izmjenu zakona o izbornim jedinicama rekavši da to nije HDZ-ov izborni inženjering. Od dosadašnja tri izbora po tom sistemu HDZ je dobio dva, a s izmjenama se krenulo zbog preporuke Ustavnog suda čime se želi svakog građanina dovesti u ravnopravan položaj – da svaki zastupnik bude izabran od istog broja glasača.

SDP kritizira izmjene zakona koje još nisu vidjeli jer nisu dobili prijedlog, objasnio je Bačić dodavši da će se oko izmjena prvo usuglasiti s koalicijskim partnerima.