STOP MILINOVIĆEVOJ REFORMI

Ni Makarani ne daju svoje rodilište

17.05.2010 u 09:21

Bionic
Reading

Makarani su proveli vikend ispred upravne zgrade grada prosvjedujući protiv odluke ministra Darka Milinovića da zatvori tamošnje rodilište. Rodilište se zatvara nakon 30 godina rada i nakon što se u njemu rodilo preko 15.000 beba, jer, po mišljenju Ministarstva zdravstva, nema uvjete, a isto takvo rodilište u Metkoviću nastavlja s radom

Prosvjednici za zatvaranje rodilišta okrivljuju lokalne političare, što se dalo iščitati s transparenata na prosvjedu. Doktor Josip Laznibat koji već godinama vodi Udrugu za spas doma zdravlja optužio je gradonačelnika Marka Ožić-Bebeka i ravnatelja bolnice Damira Mendeša za stanje u koje je doveden makarski dom zdravlja.

'Pozivamo ministra Milinovića da dođe u Makarsku vidjeti rodilište na koje smo ponosni. Ako on ne dođe u Makarsku, mi idemo u Zagreb. Vratite nam rodilište i dom zdravlja, gradili su ga građani ovoga grada', kažu organizatorice prosvjeda u Makarskoj Lea Tomić, Inga Rašić, Božena Kovačević i Ana Dragičević.

'Makarani imaju pravo roditi se u Makarskoj', slogan je pod kojim je oko 500 ljudi prosvjedovalo, a u nedjelju su se na rivi prikupljali potpisi za peticiju protiv zatvaranja rodilišta koju je potpisalo nekoliko tisuća ljudi.