TAXI CAMMEO

'Ni batine ni prijetnje neće ugroziti poslovanje'

23.02.2012 u 14:45

Bionic
Reading

Na sve napade predstavnici Cammea krive vozače Radio taksi Zagreba. Traže energičan odgovor nadležnih, ali i sami će se potruditi zaštititi, poručuju

U centrali zagrebačke taksi-tvrtke Taxi Cammeo danas je održana konferencija za novinare zbog učestalih napada na njihove vozače. Podsjetimo, u utorak je jedan vozač pretučen, a jučer se također dogodio incident pred Glavnim kolodvorom u Zagrebu. Za sve napade predstavnici Cammea krive vozače Radio taksi Zagreba.

'Od samog probijanja monopola znali smo što nas čeka. Najave bivšeg predsjednika udruženja Juraja Šnidarića, koji je najavio da će se moj otac (Kosta Minovski op. a.) po Zagrebu voziti jedino u "gepeku" bile su jasne. Pa je li netko mora izgubiti život zbog toga? Je li potrebno da naši vozači razmišljaju o tome da nose pištolje sa sobom?', započeo je Vladimir Minovski, direktor Taxi Cammea u Zagrebu.

Dodaje da se nakupilo već više od 30 napada na njihove vozače te da, kako bi izbjegli sukob, od samog početka rada u širokom luku zaobilaze taksi-stajališta pa zbog toga gube i 20 posto vožnji.

'Borit ćemo se do kraja. Nitko nas neće otjerati iz ovog grada', konkurenciji je poručio Minovski

O tučnjavama, fizičkim i verbalnim napadima po cijelome gradu govorili su i sami vozači. Međutim, najteži se napad ipak dogodio u utorak kada je vozač Roko Palić brutalno pretučen ispred KBC-a Rebro.

'Adekvatan odgovor na njihovo ponašanje je bojkot', kratko je ustvrdio tehnički direktor Dražen Medić.

Za sutra je zakazan sastanak s vodstvom Radio taksi Zagreba, ali i predstavnicima Policijske uprave zagrebačke od kojih Cammeo traži bolji zaštitu.