i dosad surađivali

Nezavisna lista Ivan Penava i HKS potpisali predizborni sporazum

20.03.2021 u 16:01

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je predsjednik istoimene Nezavisne liste i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Marijan Pavliček potpisali su u subotu koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore u Vukovaru.

"Prije dolaska na vlast ove koalicije, Vukovar je bio grad koji je punio novinske članke crne kronike, grad čiji se gradonačelnik povlačio po sudovima, a gospodarska zona više ličila na lovište nego na zonu za gospodarska ulaganja", kazao je predsjednik HKS-a Marijan Pavliček.

Izrazio je zadovoljstvo što se potpisivanjem koalicijskog sporazuma nastavlja dosadašnja dobra suradnja vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i HKS-a.

Pavliček je također kazao kako očekuje korektnu predizbornu kampanju u kojoj bi se trebali iznositi rezultati učinjenoga, a ne zadavati udarci ispod pojasa.

Penava: Snažan razvoj nije nam pao s neba

Predsjednik Nezavisne liste, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ustvrdio je kako je za njegovog mandata Vukovar doživio snažan razvoj rekavši kako Vukovarcima pri tome ništa nije palo s neba.

"Izborili smo se za to svojom marljivošću, radom, poštenjem i nepotkupljivosti", kazao je dodajuči kako su ponekad to bili koraci laki poput pera, a ponekad teški poput kamena.

Po njegovim riječima, svaki od tih koraka učinjen je bez ijedne sumnje, afere ili sukoba sa zakonom.

Kao najvažnija ostvarenja naveo je rezultate u gospodarstvu te obnovu vodotornja.

Kao kandidat za zamjenika vukovarskog gradonačelnika predstavljen je predsjednik vukovarske organizacije HKS-a Filip Sušac koji je kratko poručio kako bi političko iskustvo Ivana Penave te njegova mladost i stručnost, s obzirom na to da je po struci magistar ručanarstva i pohađa poslijediplomski doktorski studij, trebali predstavljati dobitnu kombinaciju koju će građani Vukovara znati vrednovati na predstojećim lokalnim izborima.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava vlast u Vukovaru obnaša u koaliciji s HKS-om, a koalicija je opstala i nakon što je Penava proljetos izašao iz HDZ-a, kao i svi članovi te stranke u vukovarskom Gradskom vijeću. Nakon što je na parlamentarnim izborima sudjelovao kao nezavisni kandidat na listi Domovinskog pokreta, Ivan Penava je početkom godine osnovao stranku Nezavisna lista Ivan Penava s kojom izlazi na lokalne izbore.