nakon euroizbora

Nezadovoljni radom njene stranke, Daliju Orešković napustilo petero bliskih suradnika

30.05.2019 u 11:10

Bionic
Reading

Petero članova Predsjedništva Starta podnijelo je ostavke i istupilo iz stranke zbog nezadovoljstva procesima i odnosima unutar stranke, ali i različitog shvaćanja poželjne političke strategije, organizacije kampanje, strategije javnog komuniciranja, izgradnje stranačke infrastrukture, digitalnog stranačkog rada i razvijanja odnosa s drugim političkim akterima

"Iako smo odluku o ostavci donijeli pred više od mjesec dana, te smo se gotovo potpuno povukli iz kampanje za europske izbore, odlučili smo je podnijeti nakon izbora. Na ovaj način smo htjeli zaštiti Start od negativne medijske slike usred prve predizborne kampanje", istaknuli su u četvrtak u priopćenju Branka Lukačević-Gregić, Duje Prkut, Nicole Kwiatkowski, Stjepan Perko i Tonći Talaja.

Svatko od nas se u Start uključio čista srca, sa svojim znanjima, poštenjem i energijom, prepoznajući u Startu rješenje za političku tragediju u kojoj se nalazi Hrvatska, poručili su.

"Startov antikorupcijski program za oporavak našeg društva i države trebao je postati žarišna točka širokog progresivnog društvenog pokreta koji kroz uključenje društvenih, političkih i civilnih aktera provodi mobilizaciju građana, sve s ciljem pokretanja dubinskih promjena koje bi iznova izgradile i osnažile državne institucije i učinile ih neovisnima, stavljajući u njihov primarni fokus ljudska prava, dostojanstvo i potrebe naših građana. Naše uvjerenje da Start trenutno ne razvija vlastite kapacitete za preuzimanje ove zahtjevne, odgovorne i teške uloge bilo je odlučujuće pri donošenju odluke o istupanju iz Predsjedništva i članstva", istaknuli su.

  • +7
Predstavljanje liste kandidata stranke Start za izbore Europskog parlamenta Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL

Stranci antikorupcije, razvoja i transparentnosti (START) i svima koji će u okviru nje nastaviti djelovati zaželjeli su "umješnost, promišljenost, uspjeh i sreću u daljnjem političkom radu".