UKINUTA ZABRANA PROMETA

New York pošteđen velike snježne oluje

27.01.2015 u 17:50

Bionic
Reading

U utorak ujutro ukinuta je zabrana prometovanja New Yorkom, budući da je Velika Jabuka pošteđena posljedica snježne oluje koja je zahvatila sjeveroistok SAD-a

'Najavljena snježna oluja nije bila toliko strašna koliko su meteorolozi predviđali', rekao je guverner države New York Andrew Cuomo. 'Ukidamo sve zabrane koje se odnose na prometovanje u suradnji s upravom susjedne države New Jersey, rekao je na konferenciji za novinare.

Kazao je i kako će se javni prijevoz, također prekinut u ponedjeljak navečer u gradu s 8,4 milijuna stanovnika postupno normalizirati tijekom jutra te će funkcionirati sa 60 posto kapaciteta, što je ekvivalent nedjeljnom rasporedu vožnje.

Njujorške zračne luke La Guardia i John. F. Kennedy te zračna luka Newark u New Jerseyu operativne su no problem predstavljaju brojni ranije otkazani letovi.

U ponedjeljak navečer tisuće letova u i iz Sjedinjenih Država otkazano je prije naleta snježne vijavice u New Yorku i na sjeveroistoku zemlje, u očekivanju većih količina snježnih padalina i jakog vjetra.

Meteorolozi su upozoravali da bi oluja mogla zahvatiti oko 60 milijuna ljudi u gotovo dvanaest američkih država, a nacionalna meteorološka služba upozorila je na 'povijesnu mećavu opasnu po život' koja bi mogla donijeti oko 76 centimetara snijega u dijelovima regije.

Meteorološka služba u New Yorku priopćila je da je do utorka rano ujutro u Central Parku na Manhattanu palo oko 14 centimetara snijega.