SNIJEG I OLUJNA BURA

Nevrijeme zatvorilo ceste

Bionic
Reading

Više desetaka vozila ostalo je danas u ranim poslijepodnevnim satima zameteno u snijegu u Gračacu, u ličkom dijelu Zadarske županije

Zimski uvjeti, snijeg ili poledica te olujni udari bure odcijepili su u prometnom smislu sjever od juga Hrvatske jer su za sav promet zatvorene dionica autoceste A 1 između Gospića i Posedarja, Jadranska magistrala (D 8) od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene i državne ceste Gračac - Knin (D 1), Gračac - Zaton Obrovački (D 27 i D 54), D 218 Sučević - Brotnja i D 506 Dobroselo - Mazin, javlja HAK.

Više desetaka vozila ostalo je danas u ranim poslijepodnevnim satima zameteno u snijegu u Gračacu u ličkom dijelu Zadarske županije, i to zbog toga što su državna cesta u smjeru Obrovca i Zadra i državna cesta u smjeru Knina i Splita od 14.30 sati bile zatvorene zbog snježne vijavice.

U Nadcestariji Gračac kazali su da je od ponedjeljka napadalo gotovo pola metra snijega, ali da je za zatvaranje cesta koje je potrajalo 90-ak minuta kriva snažna bura.

Prekinute i trajektne linije

Olujna bura i veliki valovi danas su spriječili prometovanje više trajekata i katamarana na relaciji između Splita i dalmatinskih otoka, izjavio je popodne za Hinu koordinator Jadrolinijinog trećeg plovnog područja Ante Mrvica

Naime, u 15.30 sati nije isplovio trajekt iz Visa koji je trebao ploviti prema Splitu, a u 10.30 sati iz Splita nije isplovio trajekt koji je trebao ploviti za Velu Luku i Lastovo.

Mrvica je najavio da je zbog nevremena otkazana plovidba trajekta koji je danas u 18.30 sati trebao ploviti prema Visu, a otkazan je i katamaran koji je u 16 sati trebao isploviti iz Splita za Bol na Braču i Jelsu na Hvaru.

U 15 sati otkazan je katamaran koji je iz Splita trebao isploviti za Vis, a u 14.30 sati otkazano je iz Splita isplovljavanje i katamarana koji je trebao prometovati prema Hvaru, Veloj Luci i Lastovu, dodao je.