KIŠA U OSIJEKU

Nevrijeme u 20 minuta poplavilo središte grada

30.06.2009 u 16:58

Bionic
Reading

Dvadesetominutno olujno nevrijeme koje je u utorak oko 13 sati protutnjalo Osijekom poplavilo je podrume velikog broja kućanstava u samome središtu grada, a plivali su i podvožnjaci na Vinkovačkoj i Trpimirovoj ulici, gdje je privremeno obustavljen promet

Sve raspoložive ekipe ljudi i vozila osječkog Vodovoda izašle su na teren kako bi ispumpale vodu iz podruma te slivnicima omogućile prijem viška vode.

'U kratkom su vremenu pale enormne količine vode, zbog čega je plivalo središte Osijeka. Premda su crpne stanice odradile svoj dio posla, slivnici nisu mogli prihvatiti tako veliku količinu vode. Dogodilo se da je voda u podrume ulazila izravno s površine kroz razne ventilacijske otvore', kazao je direktor Vodovoda Osijek Ljubomir Novoselić.

Koliko je vode po četvornome metru točno palo, nisu mogli reći u meteorološkoj stanici koja se nalazi u zračnoj luci, jer za vrijeme oluje u Osijeku nije pala niti kap kiše u 20 kilometara od Osijeka udaljenoj meteorološkoj stanici, doznaje Slobodna Dalmacija.

U Centru za obavješćivanje 112 Osijek zaprimili su velik broj poziva zbog poplava u podrumima i zastoja u prometu na podvožnjacima.