PRVI BRACO I SEKA U SABORU

Nevenka ponosno prisegnula, Kerum kasnio dva sata

22.12.2011 u 14:55

Bionic
Reading

Nevenka Bečić, sestra splitskog gradonačelnika Željka Keruma, na prvoj sjednici novog Sabora nije krila oduševljenje svojom novom ulogom u političkom životu. S druge strane, njezin je brat zakasnio na sjednicu čak dva sata i tako jedini položio prisegu iz drugog pokušaja

Splitski brat i sestra, Željko Kerum i Nevenka Bečić, u novom će sazivu Sabora biti koalicijski partneri oporbenom HDZ-u.

Dok se Nevenka na sjednici pojavila točno na vrijeme i s ponosnim izrazom lica, Željku Kerumu do podneva nije bilo ni traga ni glasa. Nitko nije znao kamo je splitski gradonačelnik zalutao, a Nevenka je, javlja RTL, novinare uvjeravala da je u Saboru, ali su ga kamere promašile.

Ipak, Kerum se u sabornici pojavio tek u podne, s dva sata zakašnjenja, i na taj način poslao poruku svima onima koji su ga izabrali za svog zastupnika. Jedini je propustio prisegu te ju je morao naknadno položiti.

'Prekrasno je u Saboru, puno svita, lipih judi, a novinari su najbolji od svega', otkrio je svoje dojmove splitski gradonačelnik. Jutarnji list je objavio da je promukla glasa kazao da je sinoć pjevao božićne pjesme, a najavio je da ga Sabor neće promijeniti te da će ostati 'isti kao i do sada'.

Inače, u izbornoj noći Kerum ponosno se pohvalio svojim biračima da će upravo on i njegova sestra Nevenka biti prvi brat i sestra zastupnici u povijesti u Hrvatskog sabora.