SAPUNAROV ISKAZ

Nevenka Jurak vratila Viaduktu 1,5 mil. kuna

15.01.2011 u 14:07

Bionic
Reading

Bivši direktor Fimi-medije i jedan od osumnjičenika u aferi, Josip Sapunar, izjavio je da je vlasnica agencije Nevenka Jurak, nakon što su se mediji počeli baviti aferom, vratila Viaduktu 1,5 milijuna kuna za neispunjene stavke po ugovoru za organizaciju svečanosti otvaranja dionice Županja-Lipovac, piše Novi list

Jurak je navodno od njega tražila da joj organizira sastanak s nekim iz Uprave Viadukta, a osim medijske angažiranosti oko afere, na njeno je ponašanje utjecalo i izbacivanje Ive Sanadera iz HDZ-a te smjenjivanje Mladena Barišića s dužnosti stranačkog rizničara. Novac je vraćen članu Uprave Viadukta zaduženom za financije, Ivanu Berketu, koji je i danas na toj poziciji, no navode iz Sapunarove obrane nije htio komentirati.

Poznato je da je Fimi-media za dionicu Županja-Lipovac platila 1,1 milijun kuna, u što je uključeno 450 tisuća kuna troškova za plakate, a dodatno je plaćeno milijun kuna za snimanje promotivnog filma. Prema tome, svečanost otvaranja dionice koštala je čak 650.000 kuna, pa se postavlja pitanje što je sve zapravo moglo biti uključenu u tu cijenu.