darko richter

Nesuđeni ravnatelj Srebrnjaka otkrio: Tražili su od mene da ne sudjelujem u Hodu za život

11.10.2021 u 09:31

Bionic
Reading

Darko Richter, kojeg je Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak izabralo za novog ravnatelja, a koji se u međuvremenu odlučio povući zbog bure koja je nastala oko njegovog svjetonazora te pogleda na pojedine teme u skladu s naukom Katoličke crkve, na Facebooku je otkrio da su od njega iz vrha Grada Zagreba tražili da ne sudjeluje u Hodu za život

Richter je specijalist pedijatrije u mirovini, koji je radio na Srebrnjaku i u KBC-u Zagreb, a dobio je četiri od šest glasova članova Upravnog vijeća.

Njegovo imenovanje izazvalo je burne reakcije u javnosti zbog njegovih vrijednosnih stavova, poput izjave da umjetna oplodnja 'na neki način predstavlja silovanje u epruveti'.

Upravno vijeće ogradilo se od njegovih stavova, a zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je kako prihvaća odluku Upravnog vijeća iako se ne slaže s Richterovim vrijednosnim stavovima. U međuvremenu je ostavku podnio i Richter, ali i Upravno vijeće.

  • +5
Darko Richter Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

U nedjelju se Richter javio i na Facebooku kazavši da je ekipi iz Grada Zagreba, pod čiju ingerenciju spada bolnica Srebrnjak, bio najvažniji ideološki okvir.

Naveo je što je od njega traženo dok su ga 'vagali za mjesto ravnatelja Srebrnjaka'.

'Da ne istupam javno, nego da nastupe koordiniram s glasnogovornikom iz Gradske uprave, nekim Jagićem. Da ne sudjelujem na Hodu za život. To mi je ponovljeno nekoliko puta. Najviše ih je mučila medijska hajka, zbog koje su tražili da se ne branim, da pustim da se slegne.

Ponavljali su kao se dijametralno svjetonazorski razlikujemo, kao da se razlikuju samo oni od mene, ali ne i ja od njih. Udaljenost je ista', napisao je.