REVNA POLICIJA

Nestašica trave - u Solinu pali i uzgajivači i dileri

19.01.2011 u 19:49

Bionic
Reading

Policija je otkrila da je Marko K. u garaži uzgajao 24 stabljike marihuane, dok je nešto kasnije kod trojice mladića u automobilu pronašla nešto više od kilogram droge

Splitska policija u jednom danu otkrila je dvije veće količine marihuane, jednu kod uzgajivača i drugu kod trojice navodnih dilera, pa se svojim otkrićem pohvalila i pred novinarima. Obje zapljene dogodile su se u Solinu, pa se pretpostavlja da će u tom gradu idućih dana vladati nestašica trave.

Snage reda najprije su uz sudski nalog posjetile 23-godišnjeg Marka K., čiju su kuću temeljito pretresle, da bi u njegovoj garaži pronašle pravi mali rasadnik. Zaplijenili su, kažu, 18 posuda sa 24 stabljike kanabisa visine 15 do 30 centimetara, foliju, plastičnu prskalicu za vodu, žarulju s produžnim kabelom i vreću za prehranjivanje biljaka. Zaradio je kaznenu prijavu za proizvodnju i preprodaju droge.

Nešto kasnije policajci iz Odjela za droge u blizini zatvora na Bilicama zaustavili su Renault u kojem su se nalazili Goran G. (32), Sreten U. (32) i Jurica M. (26), pa im u pretresu pronašli nešto više od kilogram marihuane. Oni su kazneno prijavljeni za preprodaju i privedeni istražnom sucu splitskog suda.

Dva slučaja, čini se, nisu povezana.