NEGDJE NAD KAMERUNOM ILI KONGOM

Nestao zrakoplov s australskim rudarskim magnatom!

21.06.2010 u 09:42

Bionic
Reading

Zrakoplov sa 11 putnika i članova posade, među kojima je šest Australaca, dva Francuza, dva Britanca i Amerikanac, koji je unajmila rudarska kompanija, nestao je u subotu, priopćilo je u nedjelju kamerunsko ministarstvo prometa

'Ministarstvo prometa obavještava domaću i međunarodnu javnost da je zrakoplov tipa Casa C212 kongoanske tvrtke Aero-Services koji je unajmio Cam Iron na letu od Yaoundea do Yangadoua (Kongo) proglašen nestalim', rekao je ministar prometa Issa Tchiroma Bakary u zgradi svog ministarstva u Yaoundeu.

'U zrakoplovu je bilo 11 osoba, devet putnika i dva člana posade, među kojima šest Australaca, dva Francuza, Amerikanac i dva Britanca', dodao je ministar.

Agencija Reuters prenosi priopćenje rudarske kompanije Sundance Resources Ltd. koja navodi da je u zrakoplovu bio australski rudarski magnat Ken Talbot i petero drugih čelnika te tvrtke koja se bavi rudnicima željezne rudače. Talbot je jedan od najbogatijih ljudi u Australiji, a poznat je i kao osnivač i bivši izvršni direktor ugljenokopa Macarthura.