POTRAGA U ZAGREBU

Nestao kraljevski piton: 'Ako uočite Zoe, ne strahujte. Najvjerojatnije ne bi učinila ništa, ali nemojte je dirati'

29.07.2020 u 20:40

Bionic
Reading

Azil za životinje u Dumovcu objavio je na Facebooku da je iz Markuševečke Trnave na istoku Zagreba odlutala ženka kraljevskog pitona

'Zove se Zoe, ima 3 godine i duga je oko metar. Sunčala se u vrtu, no kad je njezina vlasnica nakratko okrenula glavu, zmija je odgmizala u nepoznato. To se dogodilo u ponedjeljak, a nakon što ju je vlasnica bezuspješno pokušavala naći, moli našu te pomoć građana. Ako uočite Zoe, ne strahujte.

Nazovite nas i mi ćemo je nježno preuzeti. Iako vam Zoe najvjerojatnije ne bi učinila ništa, budući da je riječ o životinji koju ne poznajete, nemojte je dirati', poručili su iz Dumovca.

Vlasnica Viktorija Tvorek ispričala je za 24sata da je Zoe bila poklon za njenog 12-godišnjeg sina Krstu, koji nerijetko s pitonom šeće po kvartu.

'Nije uobičajeno, ali mi smo u malom kvartu, svi smo povezani kao susjedi, oni svi znaju za to i navikli su na njega i na životinje. Susjedi se ne plaše, većinom su se htjeli slikati sa Zoe', priča Viktorija.

Uz pitona Zoe, u kući imaju i guštera Miljenka koji je pitonov cimer u terariju. Krsto ima i zamorca, a skuplja i madagaskarske žohare te neke druge kukce poput jelenaka.

Zoe je stara tri godine, a iako nije pretjerano brza, od ponedjeljka je mogla doći vrlo daleko. Zanimljivo je i kako je i presvukla kožu u svom terariju netom prije nestanka.