gubi mu se trag

Nestao djedica koji je s pet metaka kroz zatvorena vrata ubio čovjeka kod Karlovca

22.05.2019 u 10:28

Bionic
Reading

Umirovljeni gastarbajter Mirko Kulić (83) iz Donjih Stativa nedaleko Karlovca i formalno je optužen zbog ubojstva Tihomira Martiškovića, 25-godišnjaka iz obližnjih Zagradaca

Policija smatra da ima dovoljno dokaza da ga optuže za dva kaznena djela, ubojstva te nedozvoljenog posjedovanja oružja, ali problem je što se Kuliću izgubio svaki trag pa je za njim raspisana tjeralica.

Prema optužnici, Kulić je znao da se pred njegovim vratima 17. lipnja prošle godine između 21 i 22 sata nalazi neka osoba, a on je, bez puno razmišljanja, posegnuo za vojničkom puškom tzv. Papovkom i ispalio prema zatvorenim vratima pet metaka, piše Jutarnji list.

Sva zrna prošla su kroz vrata, a jedno je pogodilo Martiškovića prsni koš, nakon čega je na mjestu preminuo.

Stvarni motivi Martiškovićeva dolaska na Kulićeva vrata nikad se neće doznati, međutim, s obzirom na okolnosti, ali i njegovu kriminalnu prošlost te dobru mirovinu koju prima Kulić, može se zaključiti da je te večeri išao u provalu.

Kulić je te večeri pozvonio susjedi na vrata i rekao da je ubio čovjeka, a ona je potom pozvala policiju. Kulić je uhićen i i nakon što je prenoćio u policiji i ispitan pušten je na slobodu.

Određena mu je mjera opreza obaveznog javljanja u Policijsku postaju Duga Resa jednom mjesečno. Nekoliko mjeseci poštivao je propisanu mjeru, ali mu se od siječnja izgubio trag. Kulić nije imao hrvatske dokumente, već je bio njemački državljanin porijeklom iz BiH.