HDZ BIRA ŠEFA STRANKE

Neslužbeno: Karamarko i Kujundžić u drugom krugu!

Bionic
Reading

Prema neslužbenim informacijama o rezultatima nakon prebrojane četiri kutije s glasačkim listićima, u drugi krug izbora za predsjednika HDZ-a išli bi Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić

Prema prvim neslužbenim rezultatima, odnosno informacijama koje dojavljuju prebrojavači iz Dvorane Lisinski, do sada su prebrojane četiri glasačke kutije. Navodno vodi Tomislav Karamarko s oko 45 posto glasova, zatim slijedi Milan Kujundžić s 22 posto osvojenih glasova.

Jadranka Kosor
je na trećem mjestu, dok su Darko Milinović i Domagoj Ivan Milošević daleko iza njih.

 

Po rezultatima koji su nakon prebrojanih listića iz četiri kutije stigli do novinara, Karamarko je skupio 674 glasa, Kujundžić 421 glas, a Kosor 323 glasa.Što se tiče rezultata za zamjenika predsjednika stranke, navodno je već dobio izbore Drago Prgomet, iza njega je najuspješniji bio Ante Sanader, a posljednji je Kosoričin kandidat Andrej Plenković.

U međuvremenu su se pred Lisinskim pojavili i članovi Građanske akcije koji su razvili transparent na kojem piše: '2.017 kandidata za Remetinec'.Prebrojavanje glasova 2.017 delegata zasigurno neće završiti prije 22 sata, rekao nam je glavni tajnik stranke Branko Bačić. Nije nam znao reći koliko je točno glasova prebrojano od zadnje predaje listića u 18 sati, ali kaže da se broj prebrojanih listića do 19 sati kreće oko 20 posto.

Tvrdi da nema informacija o prvim nepotpunim rezultatima glasovanja, ali on predviđa da će u drugi krug ući Tomislav Karamarko i Jadranka Kosor. No ako je suditi po pljesku izaslanika, u drugi krug bi, rekao nam je prije prvih neslužbenih rezultata, mogao i Milan Kujundžić.

Upitan je li bilo ikakvih incidenata i neugodnosti, kaže da izbori za šefa stranke protječu u najboljem redu. Do 22 sata će, kao i ostali izaslanici i kandidati, vrijeme utrošiti na druženja u kafiću Dvorane Lisinski.

Inače, cijeli izbori se od govora predsjedničkih kandidata odvijaju daleko od očiju javnosti. Tako nitko osim HDZ-ova izbornog povjerenstva, odnosno predstavnika stožera svakog od kandidata, nije bio prisutan glasovanju niti prebrojavanju listića. Vrlo malo konkretnih informacija izlazi van dvorane, pa tako većina kandidata i izaslanika vrijeme provodi u kafićima.