vikend na cesti

Autocestom jurio 238 km/h, a drugi vozio sa 2,32 promila alkohola bez vozačke

19.11.2018 u 11:30

Bionic
Reading

Dubrovačka policija na svojem je području zabilježila dva neslavna rekordera proteklog vikenda. Tijekom kontrole prometa u nedjelju su zaustavili 32-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom s 2,32 promila alkoloha bez vozačke dozvole i osobne iskaznice, dok je drugi projurio autocestom brzinom od 238 kilometara na sat

Oko tri sata u nedjelju, dubrovačka je policija tijekom kontrole prometa, na Boninovu zaustavila 32-godišnjek vozača kod kojega je izmjerila koncentraciju alkohola od 2,32 g/kg. Za upravljač automobila dubrovačkih registarskih oznaka sjeo je bez vozačke dozvole, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu. Zbog navedenih prekrašaja, 32-godišnjak je odveden u prostore policije te je u jutarnjim satima odveden na Prekršajni sud u Dubrovniku, priopćila su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Dan ranije, u subotu oko 10.40 sati, metkovski policijaci zaustavili su 36-godišnjaka koji je s Audijem projurio na dijelu autoceste A-1 u smjeru Dubrovnika vozeći 238 kilometara na sat što je čak 94 kilometra na sat više od dozvoljene brzine kretanja.

Zbog prekoračenja brzine novčano je kažnjen s 3.000 kuna te mu je 'oduzeta' vozačka dozvola na mjesec dana.