REAKCIJA NA ČLANAK

'Nescafe je isti u Hrvatskoj kao i u Njemačkoj'

14.04.2011 u 15:39

Bionic
Reading

Iz Nescafea je u redakciju tportala pristigla reakcija na članak pod naslovom 'Nijemci i Austrijanci piju bolju Coca Colu i Nescafe', prenesen s Jutarnjeg lista

Reakciju Nescafea prenosimo u cijelosti:



Kvaliteta NESCAFÉ kave potpuno je istovjetna u Hrvatskoj, Njemačkoj ili bilo kojoj drugoj zemlji. Postoje razlike u kavi, no one nemaju veze s kvalitetom, već potrošači na različitim tržištima imaju različite preferencije. Iz tog razloga se NESCAFÉ prije dolaska na bilo koje tržište, pa tako i hrvatsko, testira tzv. blind testingom i prilagođava preferencijama potrošača.

Na primjer, Hrvati vole jaku aromatičnu kavu, dok Nijemci vole blažu, manje intenzivnu kavu. Upravo zato za NESCAFÉ Classic, koji je namijenjen hrvatskom tržištu, postoje posebne serije kave u Brazilu. NESCAFÉ Gold se pak proizvodi u Njemačkoj, u Mainzu, no upravo prema recepturi koja je na testiranju od strane hrvatskih potrošača ocijenjena kao najbolja.

Za proizvođača je najjednostavnije i najpovoljnije imati proizvodnju na jednom mjestu i proizvesti ukupnu količinu iste kave za sva tržišta.

Međutim, mi uzimamo u obzir želje i ukuse naših potrošača, proizvode testiramo lokalno i recepture prilagođavamo zahtjevima tržišta.

Potrošači preferencije razvijaju kroz stoljeća tako da utjecaj raznih prehrambenih navika nameće i različite preferencije za kavu, jednako kao i za druge proizvode.