RADE KOSANOVIĆ:

'Nepoštena je smjena vodstva'

12.02.2012 u 19:47

Bionic
Reading

Na tekst o smjeni vodstva SDSS-a reagirao je dosadašnji predsjednik Županijske organizacije Rade Kosanović, rekavši da je nepošteno što se kao razlog za sazivanje izvanredne skupštine i smjenu vodstva ističu navodno loši rezultati na prethodnim parlamentarnim izborima, jer su najlošiji i bili upravo u Ogulinu i Vojniću, na području pobunjeničkih ogranaka

Stranka je od osnutka uvijek imala predstavnike i u Županijskoj skupštini i u gradovima i općinama gdje su bili ogranci SDSS-a, znači da se dobro radilo i ovaj je potez smjene vodstva nekorektan i prema meni, koji sam osnivao SDSS na području Karlovačke županije, i prema drugima iz Izvršnog odbora, kazao je Kosanović.

Iako su i predsjednik stranke Vojislav Stanimirović i predstavnici Izvršnog odbora središnjice Boro Rkman i Nada Radović danas za Hinu kazali da smjenu na ovakav način smatraju štetnom, iako legitimnom, svi smatraju da raskola u županijskom SDSS-u nema, već samo opasnosti da do raskola ne dođe.

Rade Kosanović, međutim, kaže da je skoro siguran da će doći do raskola te da su predsjedništvo stranke i predsjednik osobno trebali reagirati da se zaustavi takav postupak smjene. 'Tim prije što mislim da će se loše raditi na pripremama za predstojeće lokalne izbore, koji su nam jako važni', napomenuo je Kosanović.

Na pitanje hoće li kroz redovni izborni postupak za vodstvo ogranka u Krnjaku, gdje je načelnik općine, i kasnije, u proljeće na Županijskoj skupštini, pokušati ponovno zadobiti povjerenje većine članstva i osvojiti vlast, Kosanović je kazao da će i dalje obnašati funkciju načelnika općine osvojenu neposredno na lokalnim izborima, a da će o radu u stranci 'još razmisliti i odlučiti zajedno s Općinskom organizacijom SDSS Krnjak'.

U petak je u Karlovcu trećina izaslanika Skupštine Županijske organizacije SDSS-a pribjegla statutarnoj mogućnosti da sazove Izvanrednu skupštinu, te je 18 od ukupno 35 izaslanika jednoglasno smijenilo Radu Kosanovića i za novog predsjednika izabralo Ogulinca Sinišu Ljubojevića. Od ukupno osam ogranaka, Skupštini su nazočili samo oni iz Ogulina, Vojnića, Plaškog i Saborskog, dok iz Karlovca, Krnjaka, Barilovića i Slunja nije bilo nikoga. Zato je novoizabrani Izvršni odbor nepotpun te je za članove iz tih ogranaka ostalo slobodnih mjesta za naknadno popunjavanje.