OPTUŽBE PLJUŠTE

Nenad Bakić: Stranka Pametno pokrala je moj slogan!

01.08.2016 u 16:25

Bionic
Reading

Poznati bloger i investitor Nenad Bakić na svojem Facebook-profilu objavio je post u kojem se žali na stranku Pametno koja mu je navodno preuzela jedan od slogana njegova pokreta Croatian Makers

'Kao što znate, imamo pokret Croatian Makers koji je već dosta velik brand (veći od Pametnog) i naš glavni tagline već je dugo 'Umjesto gdje si bio '91.', gdje ćeš biti 2021.?' ili 'Gdje će tvoje dijete biti 2031.?', žali se Bakić te dodaje:

'ništa posebno originalno, ali recimo da sam jedini to javno i vidljivo govorio. E sad, stranka Pametno koja inače dosta prati što radim tako je nešto usvojila kao svoj slogan. Jasno nema copyrighta na takve stvari, nije ni to problem, jako je dobro da su i političke stranke počele ovako istraživati područje i skupljati dobre ideje od javnosti'.

Bakić na Facebooku pita PR stručnjake Ankicu Mamić, Krešimira Macana, Ivana Račana, Aleksandru Kolarić i Dubravka Miholića:
'Ali moje je pitanje sljedeće: kako da mi sada u Croatian Makersu koristimo svoj tagline, a da ne ispadne da time reklamiramo neku stranku? Ili da se maknemo od svog taglinea?'.

Inače, neki od slogana s web-stranice stranke Pametno koju vodi Marijana Puljak su: 'vrijeme je za novu generaciju' i 'novi ljudi za novu politiku'.