stanje na cestama

Nemojte ni pomišljati na to da idete kroz Liku ili Gorski kotar bez zimske opreme, a iznenađenja ima i u Slavoniji

  • Autor: T. O.
  • Zadnja izmjena 21.01.2019 07:38
  • Objavljeno 21.01.2019 u 07:38
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Zvonimir Barišin

Vozit će se po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. U gorju i Slavoniji moguć je slab snijeg, a u Dalmaciji kiša ili pljuskovi. U unutrašnjosti će vidljivost biti mjestimice smanjena zbog magle. Zbog niskih temperatura tijekom jutra moguća je poledica. Na pojedinim cestama kroz Liku i Gorski kotar, zbog zimskih uvjeta, bit će zabrana prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom

Zbog jake bure na Jadranu, a podno Velebita i s olujnim udarima, moguća su ograničenja u cestovnom i pomorskom prometu, javlja HAK.

Tijekom dana pojačan se promet očekuje na gradskim cestama i pojedinim obilaznicama, uz moguće gužve i zastoje u zonama radova. Na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Pasjak, Rupa i Dubrava Križovaljanska moguća su čekanja u prometu teretnih vozila, osobito pri izlazu iz Hrvatske.

na dionici autoceste A1 između čvora Gornja Ploča i južnog ulaza u tunel Sveti Rok zbog snijega se vozi uz ograničenje brzine na 40 km/h, a od tunela Sveti Rok do tunela Ledenik ograničenje brzine je 60 km/h.

Uočen je pas kod čvora Čepin na autocesti A5 Osijek-Đakovo.

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg na autocestama

Izvor: HAK / Autor: montaža / tportal

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici. Zbog niskih je jutarnjih temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici: DC1 Ondić-Gračac-Knin; DC25 Gospić-Karlobag; DC27 Gračac-Zaton Obrovački; DC42 u mjestu Poljanak; DC50 Gospić-Gračac; DC218 granični prijelaz Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-Bruvno; ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje; ŽC5203 Dobroselo-Srb;zatim na svim lokalnim i županijskim cestama Ličko-senjske županije te na svim lokalnim i županijskim cestama na području nadcestarije Senj i Krasno Polje.

Snijeg na autoputu

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Od danas, 21. siječnja do 15. veljače, zbog radova će biti zatvorena državna cesta DC303 od naselja Brajkovići do čvora Kanfanar.

U prekidu je katamaranska linija Pula - Zadar. Trajekti, ostali katamarani i brodovi zasada plove prema redu plovidbe.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!