ŽELJKO SAČIĆ

'Nemojte nasjesti na iluziju o EU-u'

03.01.2012 u 15:25

Bionic
Reading

'Provođenje referenduma u ovim uvjetima je povijesno, politički, civilizacijski i demokratski nedopustivo i neoprostivo', kazao je Roko Šikić, predsjednik stranke Volim Hrvatsku na današnjoj press konferenciji udruge Vijeće za Hrvatsku - NE U EU koja je zatražila od nadležnih institucija poništenje Odluke o raspisivanju državnog referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji

'Velik je prostor za manipulaciju i krivotvorenje volje građana. Tzv. političke elite služe se manipulacijama, strastima, strahovima i pritiscima, čak i na medije, bilo u državnom ili privatnom vlasništvu', kazao je Roko Šikić u ime udruge Vijeće za Hrvatsku - NE U EU.

'I HDZ i SDP i HNS su učinili sve protiv interesa Hrvatske. Uništili su svaku nadu hrvatskom čovjeku za bolju budućnost', rekao je Željko Sačić, predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku.

'Put prema Europskoj uniji popločan je izdajama, ucjenama, patnjama. Morali smo pristati na reviziju hrvatske povijesti, a sve to zahvaljujući izdajničkim političkim elitama. I Račan, i Sanader, i Kosor, i Mesić, i Josipović, a sada i Milanović, kako vidimo, imaju podanički, kmetovski mentalitet. Nisu imali snage voditi ovu državu samostalno; za to trebaju i snaga, i vještina, i obrazovanje, ali prije svega hrabrost koju oni nemaju, pa su se priklonili jačem, u ovom slučaju Bruxellesu', nastavio je Sačić.

'Već su nam uzeli Inu, sada žele HEP, naše šume, vode, poljoprivredna zemljišta, more i hrvatsku obalu', kazao je Sačić dalje.

'Nemojte nasjesti na iluziju o EU-u, neće se živjeti bolje jer danas nitko u EU-u ne živi dobro', zaključio je Sačić i na kraju napomenuo da je fiksni godišnji trošak Hrvatske za ulazak u EU 4,2 milijarde kuna.

Udruga Vijeće za Hrvatsku - NE U EU predala je zajednički supotpisana tri zahtjeva Hrvatskom Saboru, Vladi RH, Predsjedniku Ivi Josipoviću, Ustavnom sudu, DIP-u te svim medijima u kojima je zatražila poništenje (izmjene) Odluke o raspisivanju državnog referenduma o pristupanju Hrvatske EU-u, zatim ravnopravnu zastupljenost u raspravi o pridruživanju Hrvatske u EU prije odluke na referendumu te ravnopravno sufinanciranje rasprave o pridruživanju Hrvatske u EU.

Ukoliko se njihovi zahtjevi ne uzmu u obzir, najavili su tribine, prosvjede i skupove.

Udružene snage okupljene pod imenom Vijeće za Hrvatsku -  NE U EU čine Hrvatska stranka prava, Akcija za bolju Hrvatsku, Savez za promjene, Volim Hrvatsku, Hrvatska čista stranka prava, Nacionalni demokrati, Demokratska stranka žena, Jedino Hrvatska, Obiteljska stranka, Stranka hrvatskih branitelja i Nova Hrvatska. Supotpisnici su još i udruge i neformalne grupe građana poput Pokreta građanska solidarnost, Inicijative 9 – NE U EU, udruge HVIDRA Črnomerec, Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata RH, Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Udruge projekt, Hrvatskog društva za promicanje ljudskih prava, PND, ZUM Zagreb, Hrvatskog nacionalnog pokreta, Društva Tugare Mogu bolje te istaknutih pojedinaca: dr.sc. Srećka Sladoljeva, mr. Karina Hromin Sturma, dr.med. Aleksandra Soltyšika i Vladimira Biondića.