POPOVAC SE VADI

'Nemoguće je istražiti sve tračeve s HRT-a'

02.11.2011 u 14:35

Bionic
Reading

'Priče o prešutnim dogovorima za davanje potpore od strane djelatnika HTV-a, dvjema privatnim televizijama kad su dolazile u Hrvatsku, koje je spominjala Dijana Čuljak, nemoguće je istražiti. Pisani trag o tome ne postoji i sve je u sferi rekla-kazala i kako tome onda ući u trag s odmakom od nekoliko godina koliko je prošlo od tada. Isto tako, ukoliko se utvrdi da je HRT na bilo koji način bio oštećen, poduzet ću sve da kuću zaštitim', kazao je predsjednik Uprave HRT-a Popovac

Nabacivanje blatom i javne prozivke Dijane Čuljak, djelatnice HRT-a na odlasku i članova ogranka Hrvatskog novinarskog društva na Prisavlju punile su novinske stupce posljednjih dana.

Iako nije tajna da ruže među njima nikad nisu ni cvjetale, sve je počelo, podsjetimo, kad je Uprava HRT-a priopćila da se sporazumno razišla s Čuljak ipritom joj zahvalila na suradnji.

Potom je uslijedio novinarski napad na Upravu HTV-a, koja se zahvalila Čuljak i oprostila od nje biranim riječima, dok je televizijski ogranak HND-a tražio da se protiv Čuljak podnese kaznena prijava i zatraži od nje naknadu štete ako se utvrdi da je bila suvlasnica Core Media, koja je istovremeno radila i za jednu drugu privatnu TV kuću.

Uz to, isticali su da je Čuljak trebala dobiti izvanredni otkaz jer je indirektno u medijima priznala, a i ugovor o tajnom društvu, prema njihovu mišljenju, pokazao je da je Core media bila u vlasništvu nje i bivšeg joj supruga Vladimira Šelebaja.

Nije dugo trebalo da se Čuljak putem medija prozove bivše kolege koji, kako reče, 'nisu ništa bolji od nje'. Na listi prozvanih našli su se Elizabeta Gojan, Nikola Kristić, Maja Sever i Lela Knežević. Kristić se na tapeti našao jer 'sedam godina nije proizveo ni minute programa, a HRT godišnje košta 400.000 kuna bruto'.

'Na takvo lupetanje ne bih se obazirao.Taj komentar dovoljno govori o osobi koja ga je izrekla. Mogu samo reći da ja nisam pod istragom USKOK-a i DORH-a za razliku od nje', kazao je Kristić.

Budući da javni obračuni dodatno narušavaju ionako narušeni ugled javnog servisa, oglasio se i predsjednik Uprave kuće Josip Popovac, koji je o ovom pitanju do sada šutio.

'Nedopustivo je to što pojedinci rade. Sve skupa srozava ugled kuće i to treba prestati. Čuljak je za nas završena priča. Razišli smo se i to je gotovo', ističe Popovac.

Podsjećamo ga da je ona sve do 30. studenog zaposlenica Prisavlja, ali on dodaje kako je to 'stvar samo tehničke prirode' i pojašnjava zašto se Uprava odlučila na opciju sporazumnog raskida radnog odnosa.

'Imali smo već slučajeva u kojima smo bili u pravu, ali su sudovi mislili drukčije, pa su ljude vraćali na posao. Sporazumni raskid bio je najbezbolniji za HRT jer se tako izbjeglo potezanje po sudovima i u konačnici neizvjesno rješenje', pojašnjava Popovac i dodaje da priče o prešutnim dogovorima za davanje potpore djelatnika HTV-a dvjema privatnim televizijama kad su dolazile u Hrvatsku koje je spominjala Čuljak nemoguće istražiti.

'Pisani trag o tome ne postoji i sve je u sferi rekla-kazala i kako tome onda ući u trag s odmakom od nekoliko godina koliko je prošlo od tada. Isto tako, ukoliko se utvrdi da je HRT na bilo koji način bio oštećen poduzet ću sve da kuću zaštitim', zaključio je Popovac.