KOSOR UZVRAĆA

'Nemam vremena za SDP, vrijeme je za hrabre'

16.08.2010 u 17:47

Bionic
Reading

Bez obzira na ime i prezime, radilo se o Hypo-u, aferi Tržnica u Rijeci, Daimleru, ili bilo kome drugome, ići ćemo žestoko - do kraja, sviđalo se to njima ili ne, rekla je Kosor u Virovitici odgovarajući na optužbe SDP-a. Prepucavanja pred kraj ljeta otvorila su pravu predizbornu utrku

'Među rijetkim sam premijerima koji su u samo godini dana morali donijeti dva rebalansa proračuna, uvesti nove poreze, povećati pdv i 'odrezati' mnoge projekte. Međutim, to sam morala učiniti kako bi nam sutra bilo bolje', rekla je predsjednica Vlade Jadranka Kosor, na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća održanoj u Virovitici. Objasnila je kako postoje pokazatelji za dobar rad Vlade, ali su, iz nekoga razloga slabije poznati javnosti.

Pri tome je mislila na povećanje izvoza u proteklih nekoliko mjeseci od gotovo jedanaest posto i smanjenje nezaposlenosti u zemlji. Priznala je da pad nezaposlenosti dijelom obuhvaća i sezonsko zapošljavanje, međutim, smatra da je tome pridonio i Vladin program za gospodarski oporavak.

Govoreći o SDP-ovom prozivanju Vlade zbog nepripremljenog prijedloga za oporavak iz krize i nepravovremeni rebalans, Kosor je novinarima odgovorila da je rebalans pravovremen a Milanović slabo informiran.

'Program gospodarskoga oporavka se mora provesti, a SDP ga je najprije kritizirao, pa u 'drugoj rundi' rekao da je, zapravo, prepisan od njih. Uvijek ponavljam da bi se morali odlučiti; ili je dobar ili nije. Ako je dobar neka to kažu i bez straha ga podupru', rekla je premijerka te dodala kako je ovo vrijeme za hrabre i da se na muci poznaju junaci. Rekla je kako se ne može svaki dan baviti komentarima SDP-a jer ima previše posla, ali može reći da se program gospodarskog oporavka mora provesti i da je rebalans na vrijeme. Prigovorila je SDP-u da je uvijek za rezanje, ali nikad neće reći što treba rezati i gdje štedjeti, a kad Vlada predloži mjere štednje žestoko su protiv.

Na Milanovićevu izjavu objavljenu na Tportalu: 'Vjerno su klicali voljenom vođi, a sad bi čistili čireve', Kosor je odgovorila: Bez obzira koliko se to SDP-u ne dopadalo, mi ćemo se i dalje žestoko boriti protiv kriminala. Bez obzira na ime i prezime, radilo se o Hypo-u, aferi Tržnica u Rijeci, Daimleru, ili bilo kome drugome, ići ćemo žestoko - do kraja, sviđalo se to njima ili ne, zaključila je Kosor.