ČOBANKOVIĆ POKROVCU

'Nemam vremena biti s prosvjednicima, imam posla!'

10.03.2011 u 18:25

Bionic
Reading

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković izjavio je danas da ne može sve vrijeme provoditi s prosvjednicima te da 'ne zna što bi trebao razgovarati s predsjednikom Sindikata hrvatskih seljaka Tomislavom Pokrovcem koji nije poljoprivrednik, već gospodarstvenik'

'Ne znam što bih trebao razgovarati s Pokrovcem. Pokrovac nije poljoprivrednik, nego gospodarstvenik, ima registriranu tvrtku Pokrovac d.o.o., a u Upisniku poljoprivrednih proizvođača nema nijednog Pokrovac Tomislava', kazao je Čobanković odgovarajući na pitanja novinara o najnovijem prosvjedu poljoprivrednika u Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Čobanković kaže kako je u Upisniku poljoprivrednika samo Manda Pokrovac te pretpostavlja da možda imaju neke veze.

'Teško mi je razgovarati s nekim tko se ne bavi poljoprivredom', kazao je dodajući da je s Pokrovcem, ako hoće razgovarati s njim kao potpredsjednikom Vlade za gospodarstvo, spreman razgovarati.

Ministar poljoprivrede ponovio je da se sinoć u Ferovcu sastao s predstavnicima poljoprivrednika koji su tri dana prosvjedovali u Požeško-slavonskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji te da su nakon dogovora ti seljaci prekinuli prosvjed.

Čobanković je podsjetio da je Pokrovac bio pozvan na sastanak, koji je imao s predstavnicima udruga, da je bio pozvan i 'sindikat seljaka, koji nije dobio registraciju, ali mu to ne smeta da ga pozove'.

Na upit o zahtjevu seljaka prosvjednika da odstupi s mjesta ministra poljoprivrede, Čobanković je kazao da će se o tome odlučiti tamo gdje se odlučuje.

'Hrvatska je parlamentarna država, država s parlamentarnom demokracijom i zna se kako se mijenjaju Vlada i ministri. Ako predsjednica (Vlade) traži moj mandat, nema problema', kazao je.