PODIJELJENO 23 TISUĆE

Nema više ulaznica za molitveno bdijenje s Papom

11.05.2011 u 17:16

Bionic
Reading

Nema više ulaznica za molitveno bdijenje pape Benedikta XVI. s mladima na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, jer su po hrvatskim biskupijama podijeljene sve 23 tisuće ulaznica, koliko je bilo predviđeno za taj susret, rečeno je danas u Tajništvu odbora Zagrebačke nadbiskupije za pripremu pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 4. i 5. lipnja

Neslužbeno se doznaje da oko polovice mladih na bdijenje sa Svetim Ocem dolazi iz Zagrebačke nadbiskupije. Oni koji se pak nisu prijavili za molitveno bdijenje sa Svetim Ocem 4. lipnja na glavnom zagrebačkom trgu, koje počinje u 19,30 sati, kako kažu u tajništvu odbora, ne trebaju nazivati za prijavu i ulaznice, jer će svi koji žele, bez obzira na godine, moći na trgu ispred katedrale i na Kaptolu pratiti putem videozidova i razglasa sve što se događa na trgu. Osim toga, Sveti Otac će se, kako se navodi, kad bude odlazio s trga, Kaptolom provesti papamobilom.

U tajništvu napominju kako su potrebne prijave i ulaznice za misu 5. lipnja u 10 sati na zagrebačkom Hipodromu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji, središnjeg događaja Papina pohoda Hrvatskoj, kad će na kraju mise Benedikt XVI. predvoditi molitvu Kraljice Neba. Prijave za misu na zagrebačkom Hipodromu preko župa primat će se do 14. svibnja, rečeno je.