OSTOJIĆ UVODI DNEVNE BOLNICE

Nema više ležanja po bolnicama, nakon operacije - kući

04.01.2012 u 18:26

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Rajko Ostojić najavio je rezanje lista čekanja, mogućnost ponovnog otvaranja četiri rodilišta koja su prije dvoje godina zatvorena te tjedne susrete s građanima

Ostojić, koji i dalje čeka na pojedine podatke iz svog tek preuzetog resora, poput listi čekanja, kaže da će do kraja lipnja liste čekanja svesti na medicinski prihvatljive granice.

To znači, pojašnjava, da operacije i pretrage za pojedine dijagnoze moraju biti hitne, dok se na neke, poput ortopedskih zahvata, može čekati. Što se tiče zatvorenih rodilišta u Sinju, Makarskoj, Imotskom i Đakovu, Ostojić kaže kako ih je potrebno revitalizirati jer nisu imala uvijete za rad, posebice dva potonja rodilišta.

Zdravstveni sustav Ostojić misli oteretiti dnevnim bolnicama. 'Ivica i Janica iza sebe imaju desetke operacija, a niste ih nikada mogli vidjeti u pidžamama, sve je odrađeno u dnevnim bolnicama', smatra novi ministar zdravlja. Ravnatelji bolnica imaju razloga za brigu jer su, kaže Ostojić, većina na te pozicije stigla političkom linijom. No one sposobne, ako se gleda račun bolnice, možda ostavi na čelnim pozicijama.

'Završni računi pokazat će tko je u plusu tko u minusu. One koji su u plusu ćemo nagraditi', kaže Ostojić za HTV i zaključuje da bi do smjene moglo doći u KBC-u Zagreb gdje bi poznati neurokirurg Josip Paladino mogao biti jedan od kandidata za novog ravnatelja umjesto dosadašnjeg Željka Reinera koji je na to mjesto došao 2004. upravo na Paladinovo mjesto.