PESIMISTIČNI KAJIN

Nema tog čuda koje će nas spasiti

22.07.2010 u 17:37

Bionic
Reading

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin rekao je na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli, uspoređujući razdoblje vlade premijerke Jadranke Kosor s razdobljem njezina prethodnika, kako su se svi važni parametri radikalno pogoršali te da "nema tog čuda koje bi trendove moglo preokrenuti na bolje u godini pred nama"

"Ne treba biti hobotnica Paul da bismo vidjeli da ćemo dno dna dotaknuti oko Uskrsa iduće godine. Do današnjeg dana provedena je samo jedna reforma, a to je smanjenje povlaštenih mirovina za 10 posto", ustvrdio je Kajin, dodajući kako je u takvim okolnostima smjena vlade "mjera svih mjera" i najveći doprinos Hrvatskoj.

Po njegovu mišljenju, krajnje je vrijeme da se svaka lipa usmjeri na opstanak "ostatka ostataka" hrvatskoga gospodarstva i očuvanje radnih mjesta.

U prilog tomu rekao je kako još želi vjerovati da će vlada i HFP naći novac za pulsku Tvornicu električnih strojeva i uređaja (TESU) čiji radnici više od sedam mjeseci nisu dobili plaću.

"Vlada i HFP u pregovorima s TESU-om obećali su 15,2 milijuna kuna za plaće, doprinose, repromaterijal i druge troškove. Ne znam nijednu tvrtku iz Istre kojoj je HFP pomogao, a želim vjerovati da Istra ima pravo na 30 ili 40 milijuna kuna", izjavio je Kajin.

Komentirajući okvirni sporazum za izgradnju pulske Opće bolnice koji su u ponedjeljak u Poreču potpisali ministar zdravstva Darko Milinović te istarski župan Ivan Jakovčić i ravnatelj bolnice Lems Jerin, Damir Kajin rekao je kako se nada da ga vlada neće izigrati premda će se, kako je dodao, njezina "prava namjera vidjeti u rebalansu proračuna".