DODIK O SILAJDŽIĆU

'Nema smisla polemizirati s bolesnicima'

24.09.2010 u 18:22

Bionic
Reading

Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik nazvao je u petak predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića 'bolesnikom' i ponovio prijetnju kako će RS jednog dana odcijepiti od BiH

Silajdžić koji predvodi državno izaslanstvo BiH u višednevnom posjetu New Yorku je tijekom ovotjednog istupa pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda i u kontaktima s američkim i drugim dužnosnicima pozvao na potporu ustavnim promjenama kako bi BiH postala učinkovitijom državom a istodobno je upozorio na sve veću opasnost od secesionističke politike koju zagovara aktualno vodstvo RS.

Na sastanku s liderima ostalih balkanskih država koji je također održan u New Yorku Silajdžić je u četvrtak, kako je priopćeno iz njegova ureda, upozorio da u BiH 'još postoje političke snage koje žele dovršiti projekt Slobodana Miloševića'.

'Ne znam ima li uopće smisla polemizirati s takvim bolesnicima kakav je Haris Silajdžić', izjavio je Dodik novinarima u petak u Banjoj Luci na upit da komentira Silajdžićeve istupe u New Yorku.

Dodik je ocijenio kako Silajdžić ima 'patološku potrebu da komplicira stanje u BiH' ustvrdivši pri tom kako je nominalni šef bosanskohercegovačke države 'u ratu iseljavao i ubijao Srbe'.

Dodik je ustvrdio kako Silajdžićevi istupi ne mogu naštetiti RS jer će ona opstati dok je upitno što će biti s BiH.

'BiH će biti dok je mora biti', kazao je Dodik dodajući kako Srbi ne vjeruju u BiH.

'Odluka o RS je naša i mi (Srbi) ćemo o njoj odlučivati. Silajdžić nedvojbeno pridonosi da se taj proces ubrza a ja ga želim ohrabriti da to čini i dalje', zaključio je Dodik.