BIANCA ZAKLJUČUJE

Nema razlike između života u Hrvatskoj i EU

23.09.2009 u 12:01

Bionic
Reading

Bianca Matković, ministrica bez portfelja, koja obavlja i dužnost koordinatorice svih aktivnosti za izvršenje obveza u procesu pristupanja Hrvatske EU, u kraćem razgovoru za Novi list istaknula je da je na usklađivanju hrvatskog zakonodavstva s Europskom unijom do kraja ostalo devet zakona koje Vlada još treba donijeti, a 313 zakona je usvojeno

'Ukupno je u pregovaračkom procesu bilo 460 zakona potrebnih za donošenje. Znači, otkada je Hrvatska započela pregovore, od 2005. godine do danas, doneseno je 313 zakona.

Trenutno je u saborskoj proceduri devet zakona na čiju potvrdu čekamo, a osnovna zadaća je bolja koordinacija između tijela državne uprave, kao i koordinacija suradnje po usklađivanju zakonodavstva s Bruxellesom', kazala je Matković i dodala da je cilj završiti sve naše pregovaračke obveze do kraja ove godine.

Ono što šokira je da ministrica bez portfelja tvrdi da nema velike razlike između života u EU i Hrvatskoj, zaboravljajući pritom da je, samo primjerice u Sloveniji, prosječna plaća veća za 200 eura.

'Ne provodimo reforme zbog EU-a, već zbog nas samih, zbog toga da bi se bolje živjelo u Hrvatskoj i zbog dobrobiti svih naših građana. Hrvatski narod već živi europske vrijednosti i nema velike razlike između života u Hrvatskoj i zemljama EU-a', zaključila je Matković