ŠEF IDS-A JAKOVČIĆ

'Nema problema u Kukuriku koaliciji'

16.05.2011 u 22:50

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić izjavio je večeras kako u odnosima između stranaka tzv. Kukuriku koalicije - SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a - ne vidi nikakve probleme

'Bitni su odnosi među strankama, a pojedinačni istupi članova pojedinih stranaka ne dovode u pitanje odnose među stranakama', rekao je predsjednik IDS-a nakon večerašnje sjednice Predsjedništva IDS-a na kojoj se raspravljalo o parlamentarnim izborima, odnosima u koaliciji i pregovorima oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

'Napravili smo strategiju očekujući izbore u kasnu jesen, premda smo vjerovali da će oni biti i ranije. Nakon izbora očekujemo promjene', kazao je Jakovčić.

Što se tiče pregovora oko ulaska Hrvatske u EU, Jakovčić je rekao kako će IDS zagovarati dovršetak pregovora u lipnju za vrijeme mađarskog predsjedanja Unijom. 'Ako nam to ne uspije onda je zadnji rok srpanj na početku poljskoj predsjedanja EU', ustvrdio je.

Kazavši kako je IDS-u žao što u Hrvatskoj među hrvatskim građanima raste euroskepticizam, istaknuo je kako vlast i hrvatska vlada trebaju građanima objasniti što Europska unija donosi Hrvatskoj.