VIŠE OD 50 POGINULIH

Nema preživjelih u olupini Suhoja

10.05.2012 u 12:50

Bionic
Reading

Nema preživjelih u nesreći putničkog zrakoplova Suhoja, javili su u četvrtak predstavnici ekipa za spašavanje koji su došli do olupine zrakoplova koji se dan ranije sa 50 putnika i članova posade srušio nedaleko od glavnog grada Indonezije.

"Došli smo do trupa zrakoplova. Pronašli smo tijela poginulih, Nema preživjelih a evakuacija tijela bi se trebala odvijati u petak", rekao je glasnogovornik Nacionalne agencije za sigurnost Gagah Prakoso. Trup superjeta 100 koji je sudjelovao u pokaznom letu u srijedu, uočen je u četvrtak ujutro u planinskom području južno od Džakarte, ostavljajući malo nade da se pronađu preživjeli.

Pokusni let bio je dio međunarodne turneje tijekom koje je zrakoplov trebao imati pokusne letove Kazahstanu, Pakistanu, Mianmaru, Laosu i Vijetnamu, po ruskom veleposlanstvu u Džakarti.

Više zrakoplovnih kompanija, među kojima i Aeroflot, već koriste taj zrakoplov ili su ga naručile. Indonezijski Kartika Airlines kupio je 15 tih letjelica 2011. a Sky Aviation, drugi indonezijski avioprijevoznik, 12.

Suhoj superjet 100 s kapacitetom od 68 do 103 putnika razvijen je u suradnji s Boeingom i talijanskom Finmeccanicom.