UPRAVA ODGOVARA

Nema nepravilnosti u Večernjem listu

13.04.2011 u 18:07

Bionic
Reading

Uprava Večernjeg lista putem pisma je poručila saborskim zastupnicima da je u toj tvrtki sve u skladu sa zakonom jer zastupnik Dragutin Lesar tražio da mu se pojasni situacija koja se događa tamo

Također su u istom pismu naveli da su predstavnici dijela zaposlenika Večernjeg lista koji su u štrajku, a koji su u srijedu saborskim zastupnicima dijelili letke u kojima su iznijeli cijeli niz neistinitih i netočnih informacija o tvrtki Styria, koja je vlasnik Večernjeg lista i poslovanju Styrije u Hrvatskoj.

Tim povodom, Uprava Večernjeg lista poslala je klubovima saborskih zastupnika pismo u kojem točku po točku argumentira neutemeljenost navoda iz letka. Između ostaloga navode da je Styria je dobar poslodavac koji nema 'dvostruke standarde’ u Austriji i Hrvatskoj za koje ih se neutemeljeno optužuje.

Uprava poručuje i da kolektivni ugovor nije ukinut, kako sindikat opetovano tvrdi, već je istekao kad je sindikat prekinuo pregovore o novom. Navode da ne iznose novac iz Hrvatske već naprotiv mnogo ulažu ovdje.

'Ne postoji nikakva medijska blokada štrajka, a kako javnost očito jednostavno nema razumijevanja za činjenicu da se štrajka uz redovno isplaćivanu prosječnu plaću od 9.200 kuna neto te brojna druga prava,
štrajkaši sada rade pritisak i na zastupnike u hrvatskom Saboru', navodi se u pismu Uprave Večernjeg lista. Posla za DORH u Večernjem listu, kažu, nema.

Sindikat i zaposlenike u štrajku pozvali smo da obustave štrajk i vrate se na posao te u interesu svih zaposlenika nastave pregovore o novom kolektivnom ugovoru.