SKANDAL U ZADARSKOJ BOLNICI

Nema mjesta za djevojčicu s tumorom?!

14.01.2010 u 21:05

Bionic
Reading

Djevojčicu koja je imala tri teške operacije glave i sve češće ima epileptične napade, liječnici zadarske bolnice naručili su za pregled magnetskom rezonancijom tek u studenome

Dvogodišnjakinja koja boluje od tumora na mozgu moći će na pregled magnetskom rezonancijom u zadarskoj Općoj bolnici tek za 11 mjeseci.

To tvrdi majka djevojčice koja je htjela ostati anonimna i koja se šokirala kad su joj na Odjelu pedijatrije rekli da će dijete na pregled moći tek u studenome. Djevojčica je imala tri teške operacije glave i sve češće ima epileptične napade.

'Na zadnjoj kontroli u Zagrebu rekli su nam da se moramo javiti za šest mjeseci, odnosno najkasnije za godinu dana, ali po preporuci pedijatra. To znači najkasnije do lipnja, jer ćemo u protivnom izgubiti pravo na liječenje u Zagrebu', rekla je majka i dodala da su joj na šalterima zadarske bolnice rekli da nemaju ranijih termina za magnetsku rezonanciju.

Tvrdi da su joj na šalteru savjetovali pregled kod privatnika u Splitu, što bi je stajalo oko 3.000 kuna. Ravnatelj bolnice Dario Nakić rekao nam je da u ovakvim slučajevima, unatoč tome što su svi termini popunjeni, roditelj mora doći s djetetom kod pedijatra koji će ocijeniti radi li se o hitnom slučaju i da će tada zadržati dijete na bolničkom odjelu i odrediti hitan termin pregleda.